Kiev, Ukrajina – Europsko seniorsko prvenstvo 2017.

Na prvenstvu Europe u glavnom gradu Ukrajine, Kievu, boje Hrvatske zastupali su Marcela Marić i Juraj Melša u pratnji trenerice Petre Balog. Svečano otvaranje na kojem su bili predstavnici 23 europske države otvorio je legendarni olimpijac Sergey Bubka, a primanje predstavnika država sudionica bilo je kod jednog od najvećih boksačkih šampiona, ujedno i gradonačelnika Kieva, Vitaly Klitschko.

Marcela Marić u disciplini daska 1 metar bila je svaga dva mjesta udaljena od prestižnog finala,a sve poradi pogreške pri izvođenju uzvratnog i pol salta te je u konačnici završila natjecanje na 14. mjestu. Na njenoj disciplini daska 3 metra s kojom je izborila nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeriu, nažalost, poradi niza pogrešaka nije bila blizu finala te je zauzela 16. mjesto.

Juraj Melsa, vice prvak Europe s juniorskog prvenstva, nastupio je po prvi put u seniorskoj kategoriji na europskom prvenstvu i disciplini daska 1 metar zauzeo 29. mjesto.
Za bolji plasman u budućnosti svakako ce biti potrebna izvedba programa s većim koeficijentima težine skokova jer je muška seniorska kategorija u Kievu, prikazanim, doista pomakla granice skokova u vodu na višu razinu zahtjevnosti.

Za seniore slijedi Svjetsko prvenstvo u srpnju u Budimpešti,a prema viđenom u Kievu ocekuje nas jedno od najzanimljivijih natjecanja u povijesti skokova u vodu.