Prvenstvo Hrvatske za veterane u kategorijama od 20 do 60 godina

17. srpanj 2016.

U odličnoj organizaciji Kluba za skokove u vodu “Trešnjevka” održano je na SRC ‘Šalata’

prvenstvo Hrvatske za veterane u kategorijama od 20 do 60 godina. U organizaciji su sudjelovali i mali skakači i sami veterani a cijeloj odličnoj atmosferi je doprinjela i vesela publika koja je navijala i pljeskala svakome.
Unatoč hladnoći i tmurnom nebu, okupili su se veterani svih kategorija od bivših sakakača do onih koji su odlučili da nikad nije kasno za učenje i ohrabrili se stati na dasku i svladati tehniku skakanja, strahove od visine, natjecanja i ko zna čega sve još.

U kategoriji Masters (bivši skakači) najviše je oduševio Viktor Fijan čiji skokovi su bili toliko dobri da je u par navrata bila podizana i najveća ocjena praćena ovacijama oduševljene publike.Viktor je bio i jedini skakač koji je cijeli program sa tornja skočio sa visine 10 metara!
Legenda skokova Arno Longin je došao iz Zadra i sve oduševio svojom pojavom i skokovima a i ostali bivši skakači (Ivor Milobar, Sara Mlakar, Mia Golubić) su pokazali da se jednom naučeno ne zaboravlja.

Svakako je najveća borba bila u kategorijama veterana početnika koji su marljivo trenirali tijekom cijele godine i pokazali pregršt lijepo izvedenih skokova a neki su se po prvi put u životu popeli na postolje i dobili medalju. Najuspješnija u ovoj kategoriji je bila Robeta Pečnik Križić koja se okitila s dva zlata u skokovima sa daske sa jednog i tri metra.
Nakon natjecanja se druženje nastavilo uz puno dobrog raspoloženja i planova za nove skokove i natjecanja.