Dresden, Njemačka

Od 27. do 29. travnja 2018. 

Odlična vijest stigla nam je iz Dresdena gdje je održano međunarodno natjecanje koje se slovi za najkvalitetnije kontrolno natjecanje pred odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo koje ce se u lipnju ove godine održati u Finskoj.

David Ledinski uspio je ući u finale u disciplini daska 1 metar, kao peti, čime je postigao jedan od najboljih rezultata naših sportaša na ovom prvenstvu na kojem je i ove godine sudjelovao veliki broj natjecatelja, točnije njih 137 iz 21 zemlje Europe i Svijeta.
U finalu je David završio kao šesti s osvojenih 349,00 bodova, čime je premašio normu Saveza za 29 bodova.

Iskrene čestitke Davidu i njegovoj trenetici Nataši Kolić, nadamo se ovako lijepom rezultatu u Helsinkiju, ali i popravku u disciplini daska 3 metra koja njegovoj izvedbi na treningu nije odgovarala onom što je pokazao na natjecanju. Ali to je sport…

Na prvenstvu su nastupile i naše juniorke Tessa Pavlekovic, te Dolores Šuša. Tessa je u disciplini daska 1 metar zauzela 17. mjesto, a Dolores 25. mjesto.

Već idući tjedan vrlo je radan u našem sportu jer u Zadru započinje otvoreno Alpe-Adria natjecanje, a naša sutkinja Nataša Kolić po pozivu međunarodne federacihe Fin-e odlazi u Ozero, Rusija gdje će suditi Svjetsku ligu najboljim skakačicama i skakačima u vodu u Svijetu.