III kolo Alpe Adria – Zadar

Od 4. do 6. svibnja 2018.

Održano je 3. kolo Alpe Adria natjecanja koje je ove godine u Zadru bilo otvoreno i za klubove van Alpe Adria ekipa. Ukupno je nastupilo čak 18 klubova sa 140 natjecatelja. Nastupili su: BVSC (Mađarska), GAK (Austrija), Gruzija,  Lunda (Mađarska), Olympic Nice (Francuska), Poljska, RLSE (Mađarska), Turska, UKS Warsaw (Poljska), Warta (Poljska), , MGFSO (Rusija), Čukarički (Srbija) te hrvatski klubovi: KSV Dupin, KSV Arno, KSV Medveščak, KSV Nemo, KSV Zadar i KSV Primorje.

Ovo natjecanje donijelo nam je još jednu članicu reprezentacije, a to je kadetkinja LORA MAGAŠ (KSV Zadar) koja je s daske 3m uz osvojeno zlato ostvarila i normu Hrvatskog saveza za skokove u vodu. U kategoriji kadeta najviše se istaknuo MATEJ NEVEŠĆANIN (KSV Zadar) sa osvojenim zlatnim odličjima u obje discipline (daska 1m i 3m) u otvorenoj konkurenciji. U sveukupnoj konkurenciji zlatnim odličjem okitila se jos i  mlađa juniorka TESSA PAVLEKOVIĆ s daske 1m. Posebno su nas razveselile i obje zlatne medalje u najmlađoj kategoriji limača za koje su zaslužni RIA LONGIN (KSV Arno) i LOVRO ŠTAMBAK (KSV Medveščak).

U Alpe Adria konkurenciji na najvišu stepenicu postolja penjali su se: juniori LUCIANO PERIČIĆ (KSV Arno) i TARA BAĆE (KSV Medveščak), ml. juniori BRUNA HULJEV (KSV Zadar) i TONI BUZOV (KSV Dupin), kadetkinja TESA SMOLEC (KSV Medveščak), mlađi kadeti MARKO HULJEV i MARKO PROFACA (oba KSV Zadar) i HANA OŽANIĆ (KSV Medveščak).

ČESTITKE!