LEN TDC Meeting Zagreb

Od 09. do11. veljače 2018.

Ana Kera, glavna tajnica Hrvatskog saveza za skokove u vodu i članica LEN TDC-a imala je čast ispred našeg Saveza u Zagrebu ugostiti članove Tehničkog odbora skokova u vodu međunarodne federacije Len na kojem su donesene važne odluke za europsku natjecateljsku sezonu  u ovoj godini, ali i niz važnih promjena za 2019. godinu.

Predsjednica LEN TDC-a gdja Georgia F. Consolo, Glavni tajnik Klaus Dibiasi i Marco Birri, sportski direktor Len-e, te zamjenik predsjednika Len-e Andryi Vlaskov izvijestili su članove u svezi odluka Upravnog odbora Len-e za 2018. godinu.

Prihvaćen je prijedlog Hrvatskog saveza za skokove u vodu za održavanje natjecanja u Len kalendaru: Alpe-Adria Zadar, Uskršnji Zagreb open Stjepan Križić, Otvoreno kadetsko juniorsko prvenstvo Hrvatske u Rijeci i Mediteranski kup u Rijeci. COMEN u Rijeci dobio je i valorizaciju sudaca koje će provoditi Klaus Dibiasi, Georgia F. Consolu te Ana Kera, a rezultati će biti poslani i u svjetsku federaciju Fin-e.

Kako se upravo ovaj vikend u Zagrebu održavalo prvenstvo grada, članovi TDC LEN pauzu od kongresa iskoristili su za posjet bazenu i svečanom otvaranju prvenstva, te su sportaši imali privilegiju slikati se s velikanima ovog sporta kao sto su Klaus Debiasi, osvajač  tri zlatne i dvije srebrne olimpijske medalje.

Sljedeći godišnji kongres LEN TDC-a održati će se u siječnju 2019. godine u Moskvi.