Zadar – Zimsko kadetsko juniorsko prvenstvo Hrvatske 2018

Od 16. do 18.02.2018.

U odličnoj priređivačkoj funkciji Kluba za skokove u vodu „Zadar“ održano je prvo nacionalno prvenstvo u 2018. godini.
Na samom početku natjecateljske sezone naši kadeti i juniori ostvarili su sjajne sportske rezultate.

Svakako je za izdvojiti postignuta norma na sve tri individualne discipline kadetkinje Barbare Bartolić, ali veseli i novo ime Marka Proface koji je postigao normu u disciplini toranj i ušao kadetsku reprezentaciju Hrvatske dok je Matej Neveščanin bio u normi u disciplini daska 1 metar.

Mlađi junior David Ledinski staloženo je izveo svoje programe na dasci 1 i 3 metra te postigao normu Saveza, a Tessa Pavleković došla je do norme na dasci 3 metra. David i Tessa sukladno postignutim rezultatima na ovom prvenstvu kao i na dosadašnjim natjecanjima u sezoni 2017/2018, su naši članovi juniorske reprezentacije koji će nas predstavljati na Europskom juniorskom prvenstvu 2018. godine, a koje će se održati u Finskoj.

Kako prema kalendaru natjecanja imamo još niz prvenstava na kojima se mogu dokazati naši sportaši, nadamo se da će se lista, kako kadetske tako i juniorske reprezentacije proširiti jer su neki sportaši bili vrlo blizu osvajanju norme kao što je Mateo Obuljan koji je u disciplini toranj izgubio normu za svega 0,15 bodova.

Tijekom svečanog otvaranja održano je i proglašenje sportaša godine za 2017. godinu, a ponosni laureati bili su: Marcela Marić – sportašica godine, Hrvoje Brezovac – sportaš godine i Lora Magaš – mlada nada.

Natjecateljska sezona je u punom jeku jer već nadolazeći vikend naši seniori Marcela Marić, Hrvoje Brezovac i Juraj Melša nastupaju na prestižnom Grand Prix-u u Rostocku.

Čestitke kadetima i juniorima na rezultatima, a sretno seniorima u Njemačkoj!!!