Zagreb, Zimsko seniorsko prvenstvo Hrvatske 2018

Od 16. do 17. ožujka 2018.

Na Zimskom plivalistu “Mladost” u odličnoj organizaciji Kluba za skokove u vodu “Trešnjevka” i Kluba za skokove u vodu “Nemo” održano je Zimsko seniorsko prvenstvo Hrvatske.

Bilo je to prvo nacionalno prvenstvo za seniore na kojem je bilo moguće postići normu za odlazak na ovogodišnje Europsko seniorsko prvenstvo koje ce se održati u Edinburghu. Sve nas je razveselio Juraj Melša koji je u disciplini daska 1 metar dostigao normu i postao siguran putnik za Škotsku. Iako su norme za seniore zahtjevne, Juraj je pokazao da se upornim radom može sve postići jer je konstantom izvođenja svih skokova u vrlo zahtjevnom natjecateljskom programu sakupio 349,85 bodova što je velikih 19,85 bodova iznad zadane norme. Velike čestitke Juraju i njegovoj trenerici Petri Balog i puno sportske sreće u Edinburghu.

Vrlo dobri bili su i naši juniori Tessa Pavleković i David Ledinski koji će u lipnju ove godine u Helsinkiju predstavljati Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu jer su se oboje penjali na postolje u seniorskoj kategoriji i dokazali da su u odličnoj formi. Sve rezultate možete pronaći na našoj web stranici…

Tijekom svečanog otvaranja proglašeni su najbolji klubovi u protekloj natjecateljskoj sezoni 2017.g. i to sljedećim redosljedom:
1. mjesto KSV “Nemo” – Zagreb
2. mjesto KSV “Zadar” – Zadar
3. mjesto KSV “Medveščak” – Zagreb

Bila nam je čast i posebno zadovoljstvo da je po prvi put na nacionalnom prvenstvu nazočila osoba iz ureda predsjednice Republike Hrvatske. Naime, nazočnima se obratio i pehare za najbolje Klubove podijelio g. Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Hrvatske za sport.